януари 18, 2021 admin

Трите най-добри плъгина за сигурност, които да използвате в WordPress 

WordPress е една от любимите цели на хакерите, понеже е най-популярната система за управление на съдържанието в света. Затова използването на надежден плъгин за сигурност на вашия WordPress сайт е най-важната управленска задача, която трябва да изпълните. Експертите обикновено препоръчват инсталирането на приставката за сигурност да бъде първото нещо, което да направите, когато стартирате нов сайт на WordPress.

Повечето атаки насочени към WordPress не са срещу конкретен уебсайт, но възнамеряват да използват често срещани уязвимости. Те са причинени от грешки в сигурността, които собствениците на сайтове на WordPress обикновено допускат, като например непромяна на потребителското име на администратора. Този вид уязвимости всъщност е много лесен за използване. Освен това винаги има новооткрити проблеми със сигурността – често причинени от популярни теми или приставки. Всеки път когато се намери нов проблем като този, хакерите са склонни да атакуват сайтове на WordPress използвайки тази конкретна тема или приставка.

В тази статия са събрани най-добрите плъгини за сигурност на WordPress. Тъй като повечето приставки за сигурност имат подобни функции, уверете се, че използвате само една по едно и също време. В противен случай, функционалностите могат да се сблъскат и да причинят проблеми на вашия сайт.  

1. Sucuri Security 

Sucuri създава приставки за сигурност, които се използват в различни уеб платформи като Magento, Joomla, Drupal и WordPress. Следователно, те имат необходимият опит в уеб сигурността. Техният WordPress плъгин е сложно решение за сигурност с набор от важни функции като мониторинг на целостта на файловете, отдалечено сканиране на злонамерен софтуер, мониторинг на черния списък, действия за сигурност след хакване, известия за сигурност и други.  

Sucuri Security има опростен и достъпен потребителски интерфейс, с който дори начинаещите могат да управляват умело сигурността на уебсайта си. Приставката има страхотни, лесни за разбиране дневници за одит и ви изпраща известия винаги, когато на вашия сайт се случи нещо подозрително. Sucuri Security има и премиум версия, с която можете да подобрите защитата си чрез допълнителни функции за сигурност, като например сложна защитна стена на уебсайта.

Плюсове: 

Лесен за разбиране потребителски интерфейс 

Отдалечено сканиране 

Подробни известия за Log-овете

Табло за управление на целостта на WordPress

Решения след хакване 

Минуси: 

Защитната стена е налична само в премиум версията

2. Wordfence Security 

В момента Wordfence има над 2 милиона активни инсталации, което го прави най-обичаният плъгин за сигурност в общността на WordPress. Wordfence постоянно сканира трафика на уебсайта ви и търси злонамерени опити за влизане. Когато срещне злонамерена атака, той незабавно блокира свързания IP адрес. 

Скенерът за злонамерен софтуер на Wordfence проверява цялата ви инсталация на WordPress за проблеми със сигурността, включително основни файлове, плъгини, теми, задни врати, спам, необичайни пренасочвания и други файлове и действия. Когато Wordfence открие, че един от вашите WordPress файлове се различава от официалната версия, той замества съдържанието му с оригиналния файл, който намира в хранилището на WordPress.org. 

Приставката  има страхотна страница с опции, на която можете да конфигурирате нивото на сигурност. Например, можете да решите колко неуспешни опита за влизане разрешавате или кога искате да получавате известие за защита по имейл. 

Плюсове:  

Отдалечен сървър за сканиране 

Защита на страницата за вход 

Изключително адаптивни опции 

Защита на крайната точка (за разлика от използването на облачен интерфейс) 

Проверка на файлове срещу официалното репо за WordPress 

Минуси: 

Проверки в реално време само в премиум версията 

Забавя сайта 

3. Cerber Security & Antispam

Тази приставка ви помага да подобрите защитата на вашия сайт срещу хакери с набор от функции за сигурност. Можете да ограничите опитите за влизане или чрез IP адрес или цяла IP подмрежа, не само за заявки за влизане направени на страницата за вход, но също така и чрез бисквитки за автентичност и XML-RPC заявки. Приставката ви позволява да съставите отделни списъци за IP адреси, които искате да разрешавате или ограничавате. 

Cerber Security & Antispam дава възможност или да преименувате вашия URL адрес за вход, или да го накара да върне грешка 404 HTTP. Можете също така да деактивирате няколко функции на WordPress по подразбиране като XML-RPC, емисии, REST API и автоматични пренасочвания към страницата за вход. Приставката има и мощен антиспам механизъм, който е незаменим, ако вашият сайт има някаква форма, която събира потребителска информация (като коментар или форма за контакт). С Cerber получавате и достъп до нюансирани регистрационни файлове и известия с усъвършенствани филтри за различни дейности. 

Плюсове: 

Потребителски URL адрес за вход 

Google reCaptcha за всички форми на сайта (включително WooCommerce) 

Мощни филтри за активност 

Незабавно блокира неоторизирани влизания 

Седмични отчети за сигурност по имейл 

Минуси: 

Понякога заключва администраторите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Contact

Свържете се.

Ще се радваме да се свържете с нас за повече информация
за предлаганите от нас услуги.

Да поговорим за проекта ви

С удоволствие ще помогнем за реализирането на проекта ви.

Да поговорим за идеята ви

Насреща сме за осъществяването и реализирането на вашите идеи.

Да поговорим за съдържанието ви

Ако имате нужда от съдържание в онлайн пространството – обърнете се към нас.

Обадете се: +359 876 950 127

Contact