февруари 5, 2020 admin

11 ползи от рекламата във Facebook

Следващите редове са навременен сигнал, за да направите нужното за рекламната си стратегия, чиято цел е да придобиете клиенти. Правите огромна грешка, ако не се възползвате от всички предимства на Facebook рекламата. Ако вече сте убедени, че имате нужда от нея за вашия бизнес, свържете се с екипа на Keyweb. Ако не, тогава продължете да четете и със сигурност ще осъзнаете огромната важност на ползите, които Facebook рекламата може да има за вашия бизнес.

Вие губите пари всеки ден, ако бизнесът ви не се рекламира във Facebook. Ето защо:

1. Клиентите прекарват по-голямата част от времето си във Facebook

Да започнем с фактите. 80% от всички интернет потребители използват Facebook. Дори 65% от хората в третата възраст -тези над 65 години, използват Facebook. Той има милиарди потребители и повечето от тях проверяват страницата си в социалната мрежа по няколко пъти на ден. Независимо от това кои са вашите клиенти, те използват Facebook. И го правят всеки ден. Ето защо, едно от най-важните предимства на рекламата във Facebook е, че вашите клиенти го използват ежедневно.

2. Facebook рекламата е най-таргетираната форма на реклама

Голяма полза от Facebook рекламата е способността й да достигне до точната аудитория. Facebook разполага с най-таргетираният вид реклама. Чрез нея Вие можете да достигнете хора от всякаква възраст, интереси, поведение и местоположение. Ако наистина познавате клиентите си, можете да използвате рекламата във Facebook, за да ги ангажирате.

3. Facebook рекламата е най-евтината форма на реклама

Друга голяма полза от Facebook рекламата е, че това е една от най-евтините форми на реклама. Можете  да похарчите $5 и буквално да достигнете до 1000 души. Няма смисъл да харчите излишни средства за радио и телевизионни реклами, билбордове и други традиционни медии, за да достигнете до същата аудитория.

4. Facebook рекламата е бърза

Facebook рекламата е бърза и води до незабавни резултати. Можете да започнете да достигате до хиляди хора още днес. Така че, ако търсите бърз начин за стимулиране на трафика и реализациите, Facebook рекламата е най-доброто решение.

5. Facebook рекламата ще увеличи трафика на Вашия уебсайт

Рекламирането във Facebook ще увеличи трафика на уебсайта ви. Можете да стартирате кампания за кликване или т.нар.  Pay-Per-Click кампания, за да насочите аудиторията си, изпращайки я на уебсайта си. Въпреки че можете да увеличите трафика му посредством множество източници, точността и рентабилността на Facebook рекламата я прави по-полезна и удачна от всички останали възможности.

6. Facebook рекламата може да увеличи SEO класирането на вашия уебсайт

Търсачките разчитат на социални сигнали, за да класират уебсайтове. Социалните сигнали се състоят от активността на вашето съдържание в социалните медии. Тази дейност включва споделяния, харесване и коментари за публикациите ви. Facebook рекламата ви помага да увеличите социалните си сигнали, което косвено ще повлияе на SEO класирането ви.

7. Facebook рекламата може да ангажира посетителите на вашия уебсайт

Случвало ли ви се е някога да посетите даден уебсайт и скоро след това да видите рекламата им във Facebook? Това е рекламна тактика, наречена ремаркетинг. Ремаркетингът Ви позволява да насочите рекламата си към скорошни посетители на вашия уебсайт. Това означава, че ако някой посети уебсайта ви и не направи покупка или не се свърже с вас, можете да го ангажирате повторно с Facebook реклама. Това е огромна полза, която може драстично да увеличи броя на посетителите, превърнали се в клиенти или т. нар. конверсии. 

8. Facebook рекламата може да ви помогне да достигнете нови пазари

Рекламирането във ФБ може да Ви помогне да разширите дейността си, достигайки нови пазари. Ако внасяте нов продукт или услуга на пазара, можете да използвате Facebook реклама, за да увеличите тяхната експозиция. Facebook рекламата ще ви помогне да тествате пазара със свое собствено темпо.

9. Вашите конкуренти използват Facebook реклама

Вашите конкуренти най-вероятно използват Facebook реклама, за да разширят своя бизнес. Вие ги улеснявате, ако не я използвате, за да достигате до аудиторията си. Ако не използвате онлайн рекламиране за разрастване на бизнеса ви, скоро няма да имате бизнес. Клиентите ви със сигурност прекарват по-голямата част от времето си в социалните мрежи и трябва да се уверите, че използвате това предимство, за да разраснете бизнеса си.

10. Рекламата във Facebook е мобилна

Мобилните устройства са бъдещето на онлайн потреблението. 50% от всички интернет потребители са мобилни. Над 84% от потребителите на Facebook имат достъп до социалната мрежа от мобилно устройство. Всъщност, Facebook е едно от най-големите мобилни приложения, които съществуват днес. Ако следвате тенденциите в рекламирането, Facebook рекламата няма да ви провали. Можете да насочите рекламните си послания към вашата аудитория на устройствата, които те използват всеки ден.

11. Рекламата във Facebook е най-рентабилната инвестиция, която можете да направите

Използването на Facebook е най-рентабилната инвестиция за реклама, която всеки бизнес може и трябва да направи. Ползите от Facebook рекламата са безкрайни. Можете да удвоите, утроите или дори да предизвикате четворно разрастване на бизнеса си с Facebook реклама. Тя е по-евтина от почти всеки алтернативен източник на реклама. Опциите за насочване са по-точни от останалите. Можете да таргетирате предишни клиенти, посетители на уебсайта и конкретни демографски данни. Можете да увеличите допирните си точки с аудиторията си, да повишите информираността си и да реализирате конверсии в бъдеще.

Ако вярвате в ползите от Facebook рекламата, започнете още днес да инвестирате в професионално изготвена рекламна кампания в социалната мрежа. Ние от екипа на Keyweb сме тук, за да предложим нашата помощ!

, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Contact

Свържете се.

Ще се радваме да се свържете с нас за повече информация
за предлаганите от нас услуги.

Да поговорим за проекта ви

С удоволствие ще помогнем за реализирането на проекта ви.

Да поговорим за идеята ви

Насреща сме за осъществяването и реализирането на вашите идеи.

Да поговорим за съдържанието ви

Ако имате нужда от съдържание в онлайн пространството – обърнете се към нас.

Обадете се: +359 876 950 127

Contact