януари 9, 2021 admin

WordPress се използва в 39.5% от всички уебсайтове

Последните изследвания показват, че системата за управление на съдържанието WordPress се използва от 39,5% от всички сайтове в мрежата. Това е с 4,5 % повече отколкото през изминалата 2020 година, когато  този процент е бил 35.

Като броим само сайтове, които използват система за управление на съдържанието (CMS), WordPress има пазарен дял от 64,1%. Значителен брой уебсайтове (38,3%) изобщо не използват система за управление на съдържанието.

Тези данни се предоставят от W3Techs, където се проследяват статистическите данни за използването на уеб технологии, включително системи за управление на съдържанието (CMS), операционни системи, доставчици на уеб хостинг, домейни от най-високо ниво и др.

WordPress има водещо ръководство като най-популярната система за управление на съдържанието (CMS), като след нея на второ място се нарежда  Shopify с 3.2% пазарен дял. Въпреки че Shopify е проектиран за електронна търговия, това не е най-популярната система за управление на електронната търговия на пазара защото и по този показател лидер е WordPress.

Мислихте си, че WordPress се използва за блогове?

Платформа за блогове означава да се пренебрегнат  всички плъгини, които собствениците на сайтове могат да използват, за да превърнат уебсайта си в почти всичко, което искат да бъде.

Да вземем например приставката WooCommerce, която се използва от 4,9% от всички уебсайтове. Като се има предвид, че WooCommerce е ексклузивна приставка за WordPress сайтове, това прави WordPress най-популярната CMS за електронна търговия. WooCommerce се използва в над 28,19% от всички онлайн магазини и е най-популярният плъгин в целия интернет с 68% разпределение на употребата.

WordPress най-добрият CMS ли е?

Отговорът на този въпрос зависи от това към кого е отправен.

Собственикът на сайт за първи път с ограничени ресурси може да предпочете CMS като Wix или Squarespace поради техния характер, който е удобен за начинаещи. За сметка на това обаче липсата на функции може да накара междинните потребители да сменят платформата.

Някой, който е по-опитен в уеб технологията със сигурност ще оцени нивото на персонализиране, предлагано от WordPress. WordPress отговаря на нуждите на повечето собственици на сайтове и по-специално на тези, които използват уебсайта си за управление на своя бизнес. Още нещо, което трябва да се отбележи за WordPress е това, че превъзхожда в области като потребителско изживяване, мобилност, безопасност, скорост и оптимизацията на търсачки (SEO).

С други думи, WordPress е най-добрият CMS за повечето хора, поради което държи над половината от пазарния дял на всички системи за управление на съдържанието.

Ще завърша със статистиката за използването на топ 10 системи за управление на съдържанието в мрежата (Източник : W3Techs) :

  1. WordPress – 39.6%
  2. Shopify – 3.2%
  3. Joomla – 2.2%
  4. Drupal – 1.5%
  5. Wix – 1.5%
  6. Squarespace – 1.5%
  7. Bitrix – 1.0%
  8. Blogger – 1.0%
  9. Magento – 0.7%
  10. OpenCart – 0.6% .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Contact

Свържете се.

Ще се радваме да се свържете с нас за повече информация
за предлаганите от нас услуги.

Да поговорим за проекта ви

С удоволствие ще помогнем за реализирането на проекта ви.

Да поговорим за идеята ви

Насреща сме за осъществяването и реализирането на вашите идеи.

Да поговорим за съдържанието ви

Ако имате нужда от съдържание в онлайн пространството – обърнете се към нас.

Обадете се: +359 876 950 127

Contact